Kategorier
Mäklare

En mäklare i Gävle? Hitta en riktigt bra!

Ska du sälja din lägenhet eller villa i Gävle? Då kommer du behöva en bra mäklare. Här kan du läsa vad du bör tänka på när du väljer att anlita en mäklare.

Gävle är ingen världsmetropol direkt. Ändå vill man kunna lyckas riktigt bra med sin bostadsförsäljning, eller hur? För att lyckas väl behöver man då en mäklare som kan göra ett bra jobb. Men hur vet man det innan?

När du letar efter en mäklare kan du tänka på fyra olika punkter. Gå igenom alla dessa som en checklista innan du väljer vem du vill anlita. Dessa punkter handlar om områdeskunskap, FMI-kontroll, objektserfarenhet och pris.

Fyra punkter för en bra mäklare

Områdeskunskap, som är den första punkten, handlar om vilken kunskap mäklaren har om ditt område. Dels såklart om Gävle i stort, men även om just det bostadsområde som din villa eller lägenhet ligger i. Folk vill ofta veta vilka skolor, mataffärer och kollektivtrafik som finns i närheten. Den andra punkten handlar om att du ska kontrollera mäklarens status hos FMI (Fastighetsmäklarinspektionen). Där ska alla mäklare vara registrerade enligt lag. FMI visar om mäklaren har fått varningar eller indragen licens.

Tredje punkten är även den viktig att kolla upp – har mäklaren erfarenhet av liknande objekt som ditt? Alltså, om du har en villa, har mäklaren sålt just villor tidigare? Sista punkten handlar om vilket arvode mäklaren tar. Såklart en viktig punkt för dig. Om du hittar en mäklare som verkar bra på alla fyra punkter är det bara att anlita! Läs mer om mäklare på denna webbsida: mäklareigävle.se