Kategorier
Tandvård

Var rädd om tänderna

Tänderna mår dåligt om man skulle äta socker varje dag. Lyssna på tandvården och ät godis en dag i veckan istället för att äta godiset alla veckans dagar. Dina tänder kommer att tacka dig!

Att socker inte är bra för tänderna, det vet nog alla egentligen innerst inne. Godis, kakor och glass är gott, men man får tänka på att det inte blir för ofta. Det är lätt att googla hur mycket socker det finns i olika varor. Ibland har tandläkarna glasmontrar där de visar upp livsmedel och antal sockerbitar.

Det är faktiskt bra att reflektera vad man stoppar i sig, för sina tänders skull. Kanske är det nyttigare att mosa i frukt i naturell yoghurt än att varje dag äta fruktyoghurt? Det handlar inte om att avstå allt, utan kanske mer begränsa det ibland.

Godis en bestämd veckodag

Pratar man med tandläkare om sockerintag så är det aldrig någon tandläkare som säger att man inte får äta godis. Det är mer en önskan om att man försöker begränsa det till ett tillfälle per vecka. Önskan från tandvården är också att man äter allt vid ett tillfälle, än över en hel dag. Det mår tänderna mycket bättre av.
Ibland är det inte alltid det rena sockret som ställer till det. I frukt finns det fruktos och i mjölk laktos. Även om det i sig är nyttiga livsmedel bör man inte äta något av dem efter tandborstningen på kvällen. Det leder i förlängningen till att man kan få hål som man behöver laga. Läs mer om tandläkare på denna hemsida: tandläkarebromma.nu