Kategorier
Tips

Hundar som mår bra

När det kommer till att tigga godsaker så är hundar mästare i en egen klass, och det är svårt att stå emot de där stora ögonen och den viftande svansen. Men hundar behöver hundmat som grund.

Alla hundägare vill ju att den fyrbenta vännen ska må bra och vara glad. Men ibland kan de två önskningarna krocka. För även om inget gör hunden mer glad än att få en godbit eller två vid middagsbordet, så är människans mat inte anpassad för hundar. Den kan till och med vara farlig och giftig. Salt, choklad och flera andra vanliga kryddor eller livsmedel är mycket skadliga för hundar. Så pass att de kan dö av det. Men även om man endast ger mat som hunden tål, så mår alla hundar bäst av en grund med mat som är speciellt skapad för dem.

Ett stort urval

Det är lätt att nästan bli vimmelkantig av alla olika sorters hundfoder som finns. Här finns olika storlekar på bitarna, olika smaker och mat för olika åldrar och aktivitetsgrad. Det viktiga när man ska köpa hundfoder är att man väljer ett foder som passar för hundens storlek och ålder. Idag är de flesta foder som säljs så pass bra att det kan vara en smaksak vad man väljer. Det vill säga hundens smaksak. För det finns hundar som kan matvägra om de inte tycker om maten som serveras. Även om man som hundägare ibland måste vara envis för att inte hunden ska bli bortskämd.