Kategorier
Allmän Kunskap

Elektricitet från skär till gård

Huset är byggt och nu ska du bara dra all el och koppla in vatten och avlopp. Då är frågan om du ska slå till på stort eller om du ska hålla dig till det nödvändigaste när du anlitar en elektriker.

Var du än bor i landet så har du rätt till en fungerande elektricitet. Du ska kunna värma upp ditt hus, tända lampor, laga mat och förvara samma mat i kylskåp eller frys. Säkert vill du kunna titta på tv, tvätta dina kläder, dammsuga och allt du kan behöva som kräver el i ditt hem. Det gäller både för dig som vill ha det mest nödvändiga och för dig som kanske precis byggt ett hus och ska fundera över allt du vill använda el till. Som kanske en fristående bastu i trädgården. Belysning av buskar och träd. Laddstation till din nya elbil. Och allt du kan behöva inne i huset och på husets fasad.

Mörkt om natten i Stockholm

Om du bor i Stockholms innerstad så blir det sällan helt mörkt. Alla kringliggande hus, gatlyktor, bilar som kör förbi, skyltar och annat, lyser upp även din lägenhet. Något som kan göra att du måste skaffa rullgardiner för att få mörker när du ska sova. Men ibland kan du behöva få hjälp av en elektriker i Stockholm för att dra nya ledningar, sätta kontakter, byta ut ditt elskåp eller något annat som du har behov av. Tänk bara på att det blir billigare om du samordnar allt.