Kategorier
Städ

En städfirma i Stockholm som sticker ut i mängden

Ska man anlita städhjälp så kan det vara många faktorer som spelar in. Att leta efter städfirma i Stockholm med goda referenser är ett steg i rätt riktning.

Man kan vilja anlita städhjälp från en städfirma av flera anledningar. Ålder, sjukdom eller tidsbrist är några anledningar som gör att man kan behöva leja ut städningen till en extern firma. Det går som bekant att hitta flera städföretag lokalt, men hur vet man att man väljer rätt städfirma i Stockholm? Man kan titta på olika faktorer som kan påverka val av samarbetspartner för städtjänster.

Först kan man se över behovet av städning. Är det till det privata hemmet eller till ett företag? Handlar det om enstaka uppdrag under begränsad tid eller behöver man hjälp under en längre tid? Hur pass omfattande är behovet – handlar det bara om lite dammsugning eller en mer grundlig städning?

Den städfirma i Stockholm som får flest likes

Det kan verka självklart att man vill anlita en städfirma i Stockholm med goda referenser, men alla tar sig nog inte tid att kolla vilka företag som har flest nöjda kunder. Som uppdragsgivare gör man klokt i att kolla lite med vänner och bekanta, kanske även grannar som har anlitat städfirma samt att kolla lite på sociala medier och andra forum. Då går det att skapa sig en ganska bra bild av ett företag.

Många brukar säga att den bästa reklamen ett företag kan få är goda omdömen från nöjda kunder. Är man nöjd med en tjänst eller vara så brukar man prata om den. Det kan vara en bra indikator för den som står i begrepp att för första gången anlita en städfirma.

Att visa uppskattning för sin städfirma

Allt är inte på företagets villkor. Även om uttrycket “kunden har alltid rätt”, är nästintill bevingat, så kommer man långt att som kund möta företaget halvvägs och främja ett gott samarbete. Detta kan man göra på flera sätt. Genuin uppskattning för de tjänster som städfirman utför och även förståelse om det ibland skulle uppstå missförstånd, kommer man långt med.

Har man tänkt sig ett långvarigt samarbete, exempelvis om man har regelbunden hemstädning på ett löpande kontrakt, underlättar det givetvis om man har en bra relation med uppdragstagaren – i detta fall en städfirma. Anställda som får regelbunden uppskattning gör också på sikt ett bättre arbete.

Om att välja rätt städfirma

För att summera ovanstående så påverkas valet av städfirma dels av kundens behov, dels av tidigare kunders omdömen och såklart även av prisbilden. Få vill betala mer än vad man tycker att tjänsten är värd. Givetvis får man ha med i beräkningarna att seriösa städfirmor som har gott omdöme också jobbar med bra villkor för sina anställda, såsom bra löner. Detta kan vara värt att sponsra med en extra slant.

Likaså är det viktigt att tänka på att den firma man anlitar för städningen använder sig av godkända rengöringsmedel som är skonsamma både mot miljön och våra allergiker, för att inte tala om de städare som hanterar dem varje dag.